Munur á milli breytinga „Wikipedia:Algengar spurningar“

ekkert breytingarágrip
 
'''Hvernig hef ég samskipti við aðra notendur?'''
: Miðlæg spjallsíða íslensku Wikipediu er „[[Wikipedia:Potturinn|potturinn]]“ þar sem fram fer almenn umræða. Einnig er póstlisti á <tt>wikiis-l[[File:At sign.svg|11px|@|link=]]lists.wikimedia.org</tt> og spjallrásin {{IRC}}.
 
'''Fallbeygist „Wikipedia“?'''
: Í upphafi notaði Wikipedia [[UseModWiki]] en skipti fljótlega yfir í [[MediaWiki]] sem er sérstaklega þróaður hugbúnaður fyrir Wikimedia en nýtur nú einnig talsverðra vinsælda á sjálfstæðum wikivefjum.
 
'''Get ég gert athugasemdir við eisntök uppflettiorð?'''
'''Er det muligt at debattere de enkelte opslagsord?'''
:Það er sjálfsagt og velkomið, en þú þarft þá að setja slíkar athugasemdir á [[Hjálp:Spjallsíður|spjallsíðu]] viðkomandi greinar frekar en í greinina sjálfa.
:Dette værk er en encyklopædi. Debat beregnet på at overbevise andre om bestemte meninger/ønsker bør venligst ikke placeres som en del af opslagsordene. Debat som skal være med til at forbedre de enkelte opslagsord er meget velkommen. Denne debat hører hjemme på [[Hjælp:Diskussionssider|diskussionssiden]] som er en del af hvert opslagsord.
 
'''Hvernig eyði ég notandanafni mínu?'''
'''Jeg har en million indvendinger til Wikipedias koncept. Hvordan kan du forvente at jeg (eller nogen anden) tager dette projekt seriøst?'''
:Það er ekki mögulegt að eyða notendum alfarið. Við getum eytt notandasíðunni þinni ef þú biður um það en það er ekki hægt að fjarlægja allar vísbendingar um breytingar þínar úr breytingasögum greina. Þú ert alltaf velkomin(n) aftur og ef þú vilt nýtt notandanafn þá getur þú beðið [[Wikipedia:Möppudýr|möppudýr]] um að breyta því.
: Se [[Wikipedia:Svar til kritikere|vores svar til kritikere]].
 
'''Get ég eytt spjallsíðunni minni?'''
'''Hvorfor er GIF ikke et anbefalet billedeformat? Jeg kender ingen browser, som ikke kan vise det.'''
: Almennt eyðum við ekki spjallsíðum. Umræður sem fara fram á spjallsíðum snerta gjarnan fleiri atriði en endilega það sem um er rætt í það skiptið og því gott ef hægt er að fletta upp í gömlum umræðum. Þú getur hins vegar sett gamalt efni af spjallsíðunni þinni í [[Hjálp:Skjalasafn|skjalasafn]].
<!--:''Bemærk venligst at LZW-patentet (LZW er den algoritme som anvendes i Gif-formatet) i USA er udløbet den 20. juni 2003, og i resten af verden den 7. juli 2004. Noget af det nedenstående er derfor ikke nødvendigvis længere relevant.''-->
 
: Det er oprindelig fordi [[Gif|GIF]] var omfattet af et patent, og en dertil knyttet ophavsret (i modsætning til for eksempel [[png|PNG]] og [[jpg|JPG]], der er frie). Teknisk set måtte ingen bruge GIF uden først at spørge patentindehaveren, men i realiteten brugte alle det som de havde lyst. Siden er patentet udløbet, så selv om formatet stadig ikke er anbefalet, kan de fleste browsere vise det, og vi tillader også at du uploader i GIF-format her på Wikipedia. Se også [[m:Burn_All_GIFs|Burn All GIFs]].
 
: [[png|PNG]] er generelt et bedre format. Det kan rumme fulde farver (GIF er begrænset til 256 farver), har ægte transparens og komprimerer bedre end GIF. Endelig er .PNG faktisk den officielle afløser for GIF, hvad ikke mange ved.
 
: Fordelen ved GIF-formatet er, at mange tegninger kan formindskes til 5 eller 8 farver uden at kvaliteten påvirkes, og i dette antal farver vil et billede i GIF-formatet fylde ca. det halve af et billede i PNG.
 
'''Hvordan sletter man sin bruger?'''
: Det er ikke muligt at slette sin bruger, men du kan lade være med at redigere fra den, for du er altid velkommen til at komme tilbage. Hvis du ønsker at ændre dit brugernavn, er [[Wikipedia:Anmodning om ændring af brugernavn]] det rette sted.
 
'''Kan jeg slette min diskussionsside?'''
: Det vil du som hovedregel ikke få lov til, nej. Diskussionssiden er det sted, hvor andre brugere ser hvilke gode råd, du har fået. Du kan arkivere diskussionssiden (altså oprette en underside og flytte indholdet derover), hvis du bliver træt af at se på den - husk bare at linke til arkivsiden.
 
Se eventuelt også [[Hjælp:Øvrige spørgsmål|øvrige spørgsmål]].
|}