Fingebimus

Joined 6. mars 2011
1.220 bæti fjarlægð ,  fyrir 10 árum
m
Skipti út innihaldi með „== hi == *"I would love to be an elephant. Elephants live in peace." **Gandhi, The story. H.Viaene (2010) nl:user:Fingebimus
m (This dutch and not islandic)
m (Skipti út innihaldi með „== hi == *"I would love to be an elephant. Elephants live in peace." **Gandhi, The story. H.Viaene (2010) nl:user:Fingebimus“)
 
{{delete|nonsense on own talkpage; is cross-wiki vandal}}
== hi ==
 
I'm your worst nightmare.
 
== product reviews ==
 
*"I would love to be an elephant. Elephants live in peace."
**Gandhi, The story. H.Viaene (2010)
 
[[nl:user:Fingebimus]]
[[Afbeelding:Gelatiera.jpg|thumb|210px|Gaggia ijsmachine met koelsysteem]]
Een '''ijsmachine''' of '''sorbetière''' is een [[keukenmachine]] om [[roomijs]] en [[yoghurtijs]] te bereiden.
 
De machine bestaat uit een roermechanisme en een koelcontainer. Voor veel goedkope ijsmachines voor thuis gebruik moet de koelcontainer eerst in de [[diepvriezer]] worden bevroren. Duurdere machines en machines voor professioneel gebruik hebben een eigen koelsysteem.
 
De ingrediënten voor het ijs worden eerst gemengd, eventueel bereid en gekoeld, en dan in de koelcontainer gegoten. Omdat de wand van de container ijskoud is, vriest een dun laagje van het ijsmengsel aan. Dit laagje wordt bijna direct door het roermechanisme van de wand afgeschraapt, waardoor de ijskristallen klein blijven en niet tot een groter geheel kunnen aanvriezen. Kleinere kristallen geven een fijnere structuur aan het uiteindelijke consumptieijs. De bereidingstijd van het ijs bedraagt over het algemeen een half uur tot een uur.
 
{{Navigatie consumptie-ijs}}
{{commonscat|Ice cream makers}}
[[Categorie:Keukenapparatuur]]
[[Categorie:Consumptie-ijs|*IJsmachine]]
57

breytingar